top of page

גוף תאורה במראה חלוד - עשו זאת בעצמכם

גוף תאורה בולט, בעל אמירה עיצובית, יכול לקבוע את אופי החלל כולו

סטודיו שיר קולטון לשמלות כלה - שד' וושינגטון ת"א צילום : ירון צור לביא

סטודיו שיר קולטון לשמלות כלה - שד' וושינגטון ת"א צילום:ירון צור לביא

במסגרת עיצוב סטודיו בסגנון מחוספס (Rustic) למעצבת שמלות כלה בתל אביב, חיפשנו גוף תאורה גדול, שיתלה במרכז החלל ויהיה פונקציונלי מצד אחד ומעוצב מצד שני, וישדר את אותה אמירה מחוספסת של עיצוב הסטודיו. מכיוון שלא מצאנו גוף תאורה שיענה על הדרישות החלטנו ליצור גוף תאורה שיראה בדיוק כפי שראינו אותו בדמיוננו. כזה שיבלוט מקצה הרחוב, יהיה פונקציונלי ומעוצב גם יחד.

גוף תאורה במראה חלוד - יצרנו בעצמנו

צילום: ירון צור לביא

תהליך יצירת הגוף היה כל כך פשוט והתוצאה כה מוצלחת, אז הנה אנחנו מפרגנות לכם עם המתכון לגוף תאורה שכזה:

מצרכים:

3 קרשים ארוכים מעץ אורן במימדים שמתאימים לגודל החלל שלכם

2 קרשים בצורת ריבוע, כשכל צלע ברוחב הקרש הארוך (דפנות הארגז)

שרשראות מתכת

ברגים ומסמרים

צבע אקרילי שחור

רולר ספוג לצביעה

ספריי דבק

קינמון (כן! התבלין הריחני!!)

10-20 בתי נורה שחורים עם כבל שחור

נורות ליבון או לד דמוי ליבון או פחם (למראה אותנטי יותר)

תהליך יצירת הגוף עם צבע, קינמון וספריי דבק צילום: אסין קייטון

נתחיל:

1. משלושה קרשים ארוכים ושניים קצרים יוצרים ארגז.

2. צובעים את שלושת הדפנות החיצוניות של הארגז בצבע שחור

3. כאשר הצבע עוד רטוב, מפזרים קינמון על הפינות בצורה אקראית על פני הדפנות. הקינמון יוצר את המראה החלוד.

4. לאחר פיזור הקינמון מרססים עם ספרי דבק את כל האיזורים עם הקינמון ומדי פעם, בנקודות מסויימות, מגזימים עם הריסוס ומעמיסים בדבק כדי ליצור מראה מעט מתכתי.

5. לאחר ייבוש מלא, הופכים את הארגז ומחברים לדופן הפתוחה שרשראות לתליה באורך המתאים לגובה התקרה שלכם.

6. מלפפים בתי נורה עם כבל סביב הארגז ליפוף אחד וחוזרים על הפעולה הזו עם מספר בתי נורה כאשר כל בית נורה מסתיים בגובה אחר. ככל שתבחרו כמות גדולה יותר של בתי נורה, כך הגוף יראה מרשים יותר (רק לא להגזים כי אנחנו עדיין רוצים לראות את הארגז החלוד בין לבין)

7. לשלב הבא נדרש ידע בחיבור חשמל - יש לחבר את כל הגופים יחד לנקודה אחת שממנה יעלה כבל הזנה בצמוד לאחת השרשראות עד לנקודת החשמל בקיר.

8. תולים את הגוף בזהירות רבה ונהנים מהתאורה..

קל ופשוט לביצוע צילום: אסין קייטון

בהצלחה!

כתבות מומלצות
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
bottom of page